Tilbake til alle arrangementer

Åpning

  • Riksscenen Schous kulturbryggeri, Trondheimsveien 2 (kart)

Åpning

Fortellerfestivalen feirer 20 år med fornying av fortellerkunsten!

Åpningsforestillingen er en collage av muntlige og musikalske fortellinger om mot, empati og håp. Vi møter musikere og fortellere fra forskjellige tradisjoner. Sammen med dem åpner vi oss for hverandre, for våre fortellinger og for verden rundt oss. Vi minnes om kraften i fortellingene og musikken, og om det vi alle har til felles. Varmt velkommen til å feire den muntlige fortellerkunsten!

Komponert og ledet av festivalens kunstneriske leder Lina Teir, med fortellere og musikere Georgiana Keable, Adama Janlo, Ibou Cissokho, Maria Orieta og Koret Artemis.

Åpningskvelden på Riksscenen fortsetter med konserten How To Raise The Wind (rabattert pakkebillett tilgjengelig), og deretter gratis FortellerJam i kjelleren.


Lina Teir er kunstnerisk leder for Fortellerfestivalen. Hun arbeider med musikk, fortellerkunst og annen scenekunst som kunstner og pedagog. Som visepoet synger hun personlig og politisk med et sterkt engasjement for menneskerettigheter. Lina Teir er finlandssvensk og synger på svensk og på närpesdialekt, en gammel finlandssvensk dialekt. Våren 2024 er hun aktuell med den musikalske fortellerforestillingen “Låt ditt hjärta sjunga”. 

Georgiana Keable har vært en pioner for fortellerrenessansen i England og i Norge, grunnlegger av Fortellerhuset, Fortellerfestivalen, FortellerRadio og Opsal Gård senter for Fortelling om Biomangfold. Hun elsker miljøfortellinger - myter, botanikk, eventyr eller historiske dramaer. Georgiana fikk Oslo bys Kunstnerpris for fremragende innsats innen Oslos kunstliv og har skrevet flere fortellerbøker.

Adama Janlo er et fyrverkeri av en vokalist. I fjor slapp hun sin debut EP «Misaligned», etterfulgt av det, holdt hun sin første utsolgte releasekonsert på Kulturhuset. I år debuterer hun som skuespiller i stykket «My Story: Hope Road 56 Revisited», på Den Norske Opera & Ballett.

Ibou Cissokho vokste opp i en velkjent Griot-familie og lærte og spille kora av sin far og læremester Solo Cissokho. Tradisjonen, å synge og spille kora, har gått arv fra far til sønn, fra generasjon til generasjon i over 700 år. Han har siden 2006 jobbet som musiker i Norge. Han er en tradisjonsbærer av denne levende musikken.

Maria Orieta er låtskriver og musiker, og har gitt ut 6 album. Hun skriver tekster på engelsk, spansk og norsk. Musikken hennes er det man kan kalle folkrock. Maria jobber som ungdomsarbeider i Bydel Grorud der hun er klubbleder og instruktør på et musikkverksted for barn og ungdom. Hun er også politisk aktiv og brenner for rettferdighet, miljøvern og fredsarbeid.

Koret Artemis er et ambisiøst kvinnekor i Oslo med et formål om å feire kvinnestemmen gjennom verdens tradisjonsmusikk. Koret består av 30 kvinner i alderen 25-35 år, med et repertoar der norsk musikk møter folketoner fra andre deler av verden, som Balkan og Midtøsten. I dette musikalske møtestedet oppstår det noe nyskapende og spennende, som gir Artemis sitt særpreg. I tillegg har koret et stort fokus på tilstedeværelse gjennom sangmeditasjon og -improvisasjon.

Forrige
Forrige
14. mars

Ekstra workshop: Fortelling som scenekunst - Ut av komfortsonen

Neste
Neste
14. mars

How To Raise The Wind