WiP – Wittgenstein in Process

Teaterkonsert inspirert av Ludwig Wittgensteins liv og filosofi
IDA LØKEN VALKEAPÄÄ / SOLVEIG WANG / THEA EMILIE WANG

Willkommen.
Welcome.
Velkommen.
Inn.
Finn deg en plass.
Pust ut.

 

«Wovon man nicht sprechen kann, darüber muss man schweigen.» LW

 

Vi presenterer øyeblikk og scener fra Ludwig Wittgensteins liv – fra han blir født inn i en av Wiens rikeste familier på slutten av 1800-tallet til han dør av kreft som engelsk statsborger i Cambridge etter 2. verdenskrig.
Klirrende kaffekopper og summende sorl fra Wiens kaffehus.
Øredøvende stillhet fra Sogn.
Intens tankevirksomhet og gjentatte forsøk på å feste det på papiret.
Len deg tilbake mens vi blar oss gjennom et audielt album med avtrykk fra Ludvigs liv, og avstikkere inn i hans filosofiske univers.

 

”The Limits of my Language mean the Limits of my World.”
Er det sant? Vi vet ikke. Hva tror du?

Vi er et elektronisk rølpeband som fremfører filosofiske sitater i jazztempo. Let´s swing it!

 

WiP – Wittgenstein in Process er et resultat av workshopen FORTELLING SOM LYDDRAMA, arrangert av Fortellerfestivalen i samarbeid med nyMusikks komponistgruppe.

 

Regi: av Anna Dworak

Ida Løken Valkeapää er utdannet skuespiller fra Teaterhögskolan i Helsingfors (Svenska institutionen för skådespelarkonst) og HB Studio i New York.

Hun har jobbet som freelancer ved institusjonsteatre og i det frie feltet i Norge, Sverige og Finland siden 2001. Hun er medlem i den nordiske teatergruppen Subfrau, scenekunstduoen ELiDA og kunstnerkollektivet Soria Laboratoria. Hun spiller klarinett og saksofon.

Ida Løken Valkeapää har medvirket i flere TV-serier, kortfilmer, film og musikkvideo, blant annet Neste sommer (2014). Uskyld (2012) og Himmelblå (2008).

Solveig Wang er en pianist, klarinettist og vokalist fra Søndre Land.

Våren 2018 gjør hun ferdig sin bachelor i Musikkvitenskap ved Universitetet i Oslo, med særlig vekt på musikkproduksjon. Hun spiller og korer i det kritikerroste bandet Fieh, som i år spiller på festivaler som Øya, Slottsfjell og Moldejazz. Hun deltar også på Jenteprosjektet ved Norges Musikkhøgskole, ledet av Rune Rebne. I tillegg jobber hun som dirigent og pianist, og komponerer og fremfører musikk til sitt eget bandprosjekt.

Thea Emilie Wang er utdannet vokalist med bachelor fra Norges 
musikkhøgskole i 2017, under undervisning av blant annet Sidsel Endresen, Live Maria Roggen og Jon Eberson mfl. Siden har hun jobbet som utøver, komponist og låtskriver i både egne solo, duo (Daiisy) og trio-prosjekter, kvartetter, vokalensemblet oslo14 under ledelse av Elin Rosseland, engelske filmdokumentarer, og nå også fortellerforestillinger. Hun jobber i tillegg som dirigent og improvisatør, og er aktiv innen en rekke band.

WiP – Wittgenstein in Process

Søndag 14. april kl. 16.00

Spilles i Forstanderskapssalen på Sentralen.