Hvorfor kom du ikke før

En gutt reiser seg brått fra sengen han har ligget i det siste året. Han bestiller en flybillett og forlater alt han kjenner.
AMUND ULVESTAD / KARL FLYMANN / LIV HELØE

En gutt reiser seg brått fra sengen han har ligget i det siste året. Han bestiller en flybillett og forlater alt han kjenner.

Hvorfor kom du ikke før er historien om denne gutten. Vi ser ham rømme fra og lete etter seg selv. Ulike spørsmål melder seg: Hvorfor stikker han av, og hva er det som gjør at han drar akkurat denne dagen? Hvor vil han og hvor ender han?

 

Liv Heløes tekst tematiserer spørsmål om den frie vilje og enkeltmenneskets selvstendighet.

 

 

Er dette stedet
sammen med evnene
og svakhetene jeg er født med
bestemmende for hver time jeg lever


Er det sånn?

 

 

Skuespiller Karl Flyman leser historien i samspill med en lydverden i surround skapt av komponist og lydkunstner Amund Ulvestad. Resultatet er en ny teateropplevelse av lyd, musikk og tekst, der publikum selv kan høre verden gjennom hovedpersonens ører og selv være med på hans reise.

 

Forestillingen er produsert av Heløe/Ulvestad i samarbeid med Hålogaland teater, med støtte fra Kulturrådet og NOTAM.

 

 

Kunstnerisk ledelse: Heløe/Ulvestad

Tekst: Liv Heløe

Musikk: Amund Ulvestad

Skuespiller: Karl Flyman

Regikonsultasjon: Kai Johnsen

Dramaturg: Yngvar Julin

«Stille og mørk forestilling fra Hålogaland Teater»

Den frie vilje, om den finnes, er blant spørsmålene Liv Heløe problematiserer i forestillinga «Hvorfor kom du ikke før». Helge Matland itromsø

Amund Ulvestad er multimediekunstner, komponist og musiker. Han har en mastergrad i musikkteknologi fra Norges teknisk-naturvitenskapelige Universitet med fordypning i lydkunst og komposisjon. Ulvestad har vært aktiv som turnerende musiker siden barndommen og har spilt en lang rekke konserter i Europa, USA og Canada både som solist og som del av ulike ensembler, hovedsakelig med elektronikk og cello som hovedinstrumenter. I dag jobber han primært med eksperimentell musikk, lydkunst og teknologisk kunst.

Karl Flyman er utdannet ved Akademi for Scenekunst i Fredrikstad. Etter endt utdanning har han jobbet som freelance skuespiller og medvirket på produksjoner hos blant andre Figurteatret Nordland, Dramatikkens Hus og Ferske Scener. Karl har også erfaring fra film og tv.

Liv Heløe ble oppført første gang som dramatiker med Negressen (1992).
Hun fikk Ibsenprisen i 2006 for stykkene Lise L og I dag og i morgen. Prisen ble delt med Finn Iunker. I juryens begrunnelse het det blant annet:
«Hun viser stor tematisk bredde, politisk engasjement og eksponerer dramaturgisk styrke og kløkt gjennom stykkene, Lise L (Nasjonalteateret), I dag og i morgen (Hålogaland teater), Veien hjem, Radioteateret og Dag (for den unge scenen DUS).»

Hvorfor kom du ikke før

Lørdag 14. april kl. 14.00 og 16.30

Spilles i Gymsalen på Sentralen.