Hjelp meg i mi vantru

«Jeg har alt, men likevel

            Når det er stille,

            Når det er kveld…»

SVEIN TINDBERG

Hvis jeg er toppen av skaperverket, ja da er verden veldig trist. (Svein) 

Festivalinnspurten ble i år preget av en svært trist hendelse da Åsleik Engmark brått døde den 12. februar. Åsleik sto i spissen for den planlagte forestillingen Selvhjelp sammen med Charlotte Øster, Synne Imleand og Kristian Bjørkdahl. Denne forestillingen måtte dermed avlyses.

 

Svein Tindberg har, som gammel venn av festivalen og tidligere kollega av Åsleik, tatt utfordringen med å fylle den tomme programposten. Vi er svært glade over å kunne presentere forestillingen Hjelp meg i mi vantru – en forestilling Tindberg har lagd spesielt for festivalen.

 

Han er i skrivende stund ikke sikker på hva dette kommer til å bli, men lover en overflod av fortellerstiler fra stand-up-inspirerte jeg-fortellinger og slampoesi til utdrag fra Ibsens Brand og Bibelen. Og det kommer til å handle om tvil og tro.

 

Vi gleder oss!

 

Alt har sin tid

Det er en tid for alt

            en tid for å gråte, en tid for å le,

         en tid for å sørge, en tid for å danse (fra Forkynneren, Bibelen)

 

Alle vet at de skal være seg selv, men helst en annen seg selv enn den kjedelige seg selv, den e`kke bra. (Svein)

 

Svein Tindberg debuterte på Det norske teatrets scene allerede som barn i 1966. Siden den gang har han hatt mange større roller ved teatret i tillegg til at han har jobbet ved andre teatre og med film og fjernsyn. De siste 20 årene har Tindberg jobbet med stykker med religiøs tematikk, blant annet fortellerforestillingen Markusevangeliet fra 1995 og oppfølgeren Apostlenes gjerninger fra 2000. Han er for tiden igjen aktuell med forestillingen Abrahams barn ved Det norske Teatret.

HJELP MEG I MI VANTRU

Fredag 24. mars kl. 20.00

Spilles i Gymsalen på Sentralen.