Et bedre liv i helvetet?

TORMOD FUGLESTAD

Når jeg dør er sjansene relativt små for å slippe inn i himmelen. Men hvem vil til himmelen uansett? Er livet der noe å trakte etter egentlig? En tilværelse uten utfordringer, uten kamp, uten sorg og der ingen har bruk for noe av det du kan? Ville man hatt det bra etter et langt og strabasiøst liv et sted man ikke trengte noen av ferdighetene man har ervervet seg på jorden?

 

Denne fortellingen tar oss med på en reise til et helt personlig helvete, en underverden bygd opp av fortellerens feiltrinn, bibelske fortellinger, greske myter og historier fra det vi liker å kalle virkeligheten.

Tormod Fuglestad (1970-) har jobbet med formidling på mange måter, som lærer, journalist og skribent, og de siste årene som forteller, i tillegg til å ha jobbet innen scenografi og estetikk på film og tv. Han tar utgangspunkt i historier fra eget eller andres liv, gjerne blandet med myter eller fiksjon, og er opptatt av hva som definerer oss til mennesker og hvordan vi skal bli kjent alle sidene av oss selv.