Svein Tindberg kommer til Fortellerfestivalen!

Opplev Svein Tindberg i en ny forestilling laget spesielt for Fortellerfestivalen.

Foto: Siren Høyland

Festivalinnspurten ble i år preget av en svært trist hendelse da Åsleik Engmark brått døde den 12. februar. Åsleik sto i spissen for den planlagte forestillingen Selvhjelp sammen med Charlotte Øster, Synne Imleand og Kristian Bjørkdahl. Denne forestillingen måtte dermed avlyses.

Svein Tindberg har, som gammel venn av festivalen og tidligere kollega av Åsleik, tatt utfordringen med å fylle den tomme programposten. Vi er svært glade over å kunne presentere forestillingen Hjelp meg i mi vantru – en forestilling Tindberg har laget spesielt for festivalen.

I Hjelp meg i mi vantru går Tindberg igjen til den kristne troens kilder. Til Forkynneren, der vi lærer at det er en tid for alt, en tid til å gråte, en tid til å le, en tid for å sørge en tid for å danse. Til Markusevangeliet der han har hentet tittelen og bønnen «hjelp meg i mi vantru». Men han går også til Ibsen og til Brand som forteller oss at «Å be, å be det er eit ord, som lett nok over leppa for».

Og han forener disse tekstene med egne bemerkninger og en dyptgående innsikt i det å være menneske, om å være seg selv. Om det å leve i spennet mellom tro og vantro. Opplev Tindberg som slampoet, bibelforteller og selvkritisk forteller i standup-stil.