FortellerAKADEMIET

Fortellerfestivalen lanserte i 2016 FortellerAKADEMIET – en helårlig faglig utviklingserie for fortellere.

 

Arrangementene blir publisert fortløpene. Har du ønsker om kurs/workshops eller tema, så ta kontakt med festivalen.

The Norwegian Storytelling Festival

Workshopen Fortelling som lyddrama   i samarbeid med Ny Musikks Komponistgruppe inngår i Fortellerakademiet. WS ble første gangen gjennomført i 2016.

Fortellerfestivalen i samarbeid med Ny Musikks Komponistgruppe inviterer til en ny runde med Fortelling som lyddrama. Påmeldingsfristen er 1. juli!

Første samling går av stabelen  18.-19. august 2017 i Oslo. Du kan lese detaljene her!

Påmelding til mette@fortellerfestivalen.no

Veiledere vil som tidligere være dramatiker, forfatter og filmregissør Torunn Lian og komponisten Rune Rebne,  stipendiat og komposisjonslærer ved Norges Musikkhøgskole.

 

Deltakerne vil utforske det gjensidige potensialet for utvikling av nye uttrykk og narrativer basert på muntlig fortelleruttrykk og bruk av musikk. Målet er også å introdusere to miljøer for hverandre og legge grunnlaget for mulige kunstneriske samarbeid i grenselandet muntlig fortelling og musikk.

 

Fortellerfestivalen og Ny Musikks Komponistgruppe har muligheten til å bestille verk  i etterkant, og bli fremført på Fortellerfestivalen og på NMKs arrangementer.

 

Første forestilling som resultat av workshoppen i 2016 var «23.27» av Heidi Dahlsveen, forteller, og komponisten Tze Yeung Ho og musikeren Andreas Angell.  Den ble fremført på festivalen 23. og 25. mars 2017 på Sentralen.

23.27: Av og med Heidi Dahlsveen, Andreas Angell og Tze Yeung Ho

FortellerAKADEMIET er:

Mere faglig fortellerkompetanse

En tverrfaglig møteplass

Inspirerende

Kunstnerisk utviklende