FortellerAKADEMIET

Fortellerfestivalen lanserte i 2016 FortellerAKADEMIET – en helårlig faglig utviklingserie for fortellere.

 

Arrangementene blir publisert fortløpene. Har du ønsker om kurs/workshops eller tema, så ta kontakt med festivalen.

The Norwegian Storytelling Festival

Det første prosjektet har vært workshopen Fortelling som lyddrama  10.-14. oktober 2016 i samarbeid med Ny Musikks Komponistgruppe.

 

Veiledere var dramatiker, forfatter og filmregissør Torunn Lian og komponisten Rune Rebne, komponist, stipendiat og lærer ved Norges Musikkhøgskole.

 

Deltakerne utforsket det gjensidige potensialet for utvikling av nye uttrykk og narrativer basert på muntlig fortelleruttrykk og bruk av musikk. Målet har også vært å introdusere to miljøer for hverandre som ikke tidligere har samarbeidet, og legge grunnlaget for mulige kunstneriske samarbeid i grenselandet muntlig fortelling og musikk.

 

Fortellerfestivalen og Ny Musikks Komponistgruppe vil bestille verk av aktuelle komponist-/fortellerpar i etterkant. Resultatene vil blir fremført på Fortellerfestivalen de neste to årene.

 

Første forestilling som resultat av samarbeidet er «23.27» av Heidi Dahlsveen, forteller, og komponisten Tze Yeung Ho og musikeren Andreas Angell.  Den fremføres på festivalen 23. og 25. mars 2017 på Sentralen.

FortellerAKADEMIET er:

Mere faglig fortellerkompetanse

En tverrfaglig møteplass

Inspirerende

Kunstnerisk utviklende